
Livsglæde og trivsel – en personlig gryderet
Personlig trivsel, eller livsglæde om man vil, kan anskues som en velkomponeret gryderet. Sammensat af de helt rigtige ingredienser, tilberedt med kærlig opmærksomhed, afstemt i smagsnuancerne og kogt i tilpas lang til ved den helt rigtige temperatur.

Kroniske smerter og BDSM
I de sexpositive miljøer er der en ganske pæn forekomst af mennesker med kroniske smerter, der finder glæde ved og gavn af leg med BDSM. Måske lyder det som et paradoks, at et menneske med kroniske smerter frivilligt opsøger endnu flere smerter. Det findes der en god forklaring på.

At give slip
At give slip er at acceptere afgivelse af kontrol. At give slip er et tema igen og igen. Altid. Indtil det sidste. Døden er det endegyldige given slip. På livet.
Vores sexliv kræver også at vi kan give slip og give os hen. For at kunne have sex og nyde det, er det nødvendigt på flere niveauer at kunne give slip.

Usynlighedsdrikken Skam
Skam vil altid udviske os for os selv og for mennesker omkring os. Den gør os mindre i verden. Skam er en usynlighedsdrik, der udvisker selvet. Utydeliggør personligheden. Opløser integriteten.

Åbne parforhold - Når det svære bliver (for) let
Faren ved at blive virkelig god til at leve og navigere i et åbent parforholds vanskelige tilstande kan være, at partnerne mister jalousiens og smertens vigtigste funktion, nemlig at nære længslen efter at holde fast i og genforbinde sig med hinanden for at styrke trygheden og samhørigheden.

At vælge tid
Tidslommer er en basal forudsætning for min oplevelse af det, som er værdifuldt. Tiden til mig selv skal vælges aktivt. Ellers findes den ikke, og jeg visner langsomt men sikkert.

Sexpositiv? - guide for newbies
Et sexpositivt miljø er et miljø, hvor der kan tales frit om seksualitetens mange facetter, hvor der ikke er en uvilje mod at blive konfronteret med andres seksualitet, og hvor der ikke er udskamning af mennesker, der har eller praktiserer en anden form for seksualitet end én selv.

Aftercare i BDSM: Hvorfor og hvordan?
Indenfor BDSM-miljøerne tales og skrives der meget om aftercare. Det er et udtryk, der ofte bruges, men som ikke altid bliver praktiseret i lige så høj grad, som princippet hyldes.

Kink - seksuel diversitet i praksis.
Kink betyder skæv eller bøjet. Begrebet dækker over den del af det seksuelle spektrum, der adskiller sig fra normen, eller det som ”de fleste gør”. Det er derfor en slags paraplybegreb, der dækker over al den seksualitet, der ikke er mainstream, og der ikke tales åbent om i det almindelige offentlige rum.
Alligevel fylder kink-delen af det almenmenneskelige seksuelle spektrum mere, end de fleste måske lige forestiller sig. Under alle omstændigheder i vores fantasier men også praktiseret i virkeligheden rundt omkring i landet i forskellige sub-miljøer.

Overgangsalder eller Transformation?
Mange kvinder tænker, at overgangsalderen er noget, de skal forbi eller på den anden side af. Det er noget, der skal overstås, så kvinden kan komme tilbage til "sig selv". På den måde bliver dét menneske kvinden er, mens forandringsprocessen står på, en mindre ønsket version af kvinden. En version af kvinden, hun er ked af og gerne vil væk fra. Fordi hun gerne vil have sit gamle selv tilbage.

At være sig selv – også sammen med sin partner
Hvad vil det sige at være sig selv, når man lever i et parforhold? Og hvorfor er det så vigtigt?
Skåret ind til benet kan man sige, at hvis ikke vi er os selv, bliver vi utydelige for vores partner, og det er meget svært at elske og begære et utydeligt individ.

Hvorfor et åbent parforhold?
I 2023 spurgte jeg 16 par i åbne relationer, der tidligere havde levet monogamt, hvorfor de valgte at åbne deres forhold, hvilke gevinster, de fik ud af det, og hvad de vanskeligste aspekter af åbenheden er for dem. De resultater vil jeg gerne dele her.

Pas godt på dig selv i dine relationer
Vi har alle sammen nogle automat-reaktioner, der kan være mere eller mindre hjælpsomme for os i svære situationer. Noget vi gør uden at tænke så meget over det, når vi føler os pressede eller udfordrede.

Konflikthåndtering vol.5 - Tydelige grænser
Mange konflikter mellem mennesker handler om, at vi ikke er gode nok til på en klar måde at give udtryk for, når der er noget, vi ikke bryder os om eller ikke vil være med til. Mange af os har ganske enkelt ikke lært at sig Nej tak. Ikke lært at kommunikere vores personlige grænser til andre.

Bevidst seksualitet
Det er meget forskelligt fra menneske til menneske i hvor høj grad, vi kan acceptere alle krinkelkroge og facetter af vores seksualitet.

Konflikthåndtering vol.4 – Kunsten at lytte åbent
Når vi lytter fra et lukket sted, er vi ofte også et smertefuldt og ensomt sted. Et sted hvor vi måske er så optaget af vores egen vrede eller frustration, at vi ikke længere evner at åbne os for vores partner.

Nuancer og kontraster
Det er vigtigt at se os selv med nådige og milde øjne og huske, at alle kvaliteter har tid, sted og kontekst, hvor de gavner os og de relationer vi har til mennesker, vi holder af.

Seksualitet i bevægelse
Seksualitet er ikke en statisk størrelse. Gennem livet kan seksualiteten ændre sig og skifte udtryk. Både fordi vi bliver påvirket af de oplevelser, vi har og de mennesker, vi har seksuelle relationer til, og fordi vi gennemgår indre og mere eksistentielle processer, der kan påvirke vores seksuelle bevidsthed.

Livslyst, legelyst og sexlyst
Hvis lysten til sex og den gode, drivende energi mellem os i parforholdet er gået i hårdknude, kan det være en ganske udmærket anledning til at spørge sig selv, om der er gået kedsomhed i sagerne.

Åbne parforhold vol.4 - De forbudte følelser
Følelser som jalousi og misundelse er voldsomme følelser, som de fleste på et eller andet tidspunkt har oplevet på egen krop i større eller mindre grad. Uanset om man lever i et monogamt forhold, eller om man har valgt at leve med muligheden for seksuelle og/eller følelsesmæssige relationer til andre.